Effectieve technieken voor de bevalling

Wanneer beroemdheden worden gevraagd naar de beste dag van hun leven, zeggen velen dat de geboorte van hun kinderen bovenaan de lijst staat, hoger dan alle andere onderscheidingen of onderscheidingen die ze mogelijk hebben verdiend. En toch is de feitelijke verwachting van de ervaring van de bevalling, de gedachte aan bevalling en bevalling vaak gevuld met spanning en angst. Zelfs mensen die een relatief eenvoudige geboorte-ervaring hebben gehad, zijn nog steeds ongerust over het vooruitzicht om opnieuw te bevallen. Sommige mensen kiezen voor een electieve keizersnede, anderen doen het liever op de natuurlijke manier.

Er zijn veel technieken beschikbaar om te helpen bij het bevallingsproces, die de geest ontstressen en het lichaam in staat stellen te doen wat een volkomen natuurlijke functie is en een waarop het zich de afgelopen negen maanden heeft voorbereid.

– Hypnotherapie kan helpen stress te beheersen en comfortabel te leren ademen terwijl het lichaam ontspant. Het is een krachtige manier om angst en spanning rond de bevalling te beheersen. Door angst te leren beheersen, kan het lichaam doen wat van nature komt. Angst en paniek zorgen ervoor dat het lichaam gespannen raakt en gestrest raakt.

– Er zijn zelfhypnosetechnieken die kunnen worden geleerd om het voorbereiding bevalling oefeningen te beheersen. Deze stellen de biologische moeder in staat om in een comfortabele en ontspannen trance te gaan wanneer de weeën voor het eerst beginnen. Ze kan alles horen wat er van haar wordt gezegd, gedaan en gevraagd, maar kan tegelijkertijd volledig ontspannen blijven. Pijn treedt meestal op wanneer het lichaam anticiperend spant. Ontspannen zijn helpt om stress te beheersen en positiever te zijn over de hele ervaring van de bevalling.

– Zelfhypnosetechnieken: stel je een ontspannende plek voor, een prachtig strand, een tuin. Het kan een vertrouwde plek zijn of een plaats die een speciale relevantie heeft, zoals het huwelijksreisstrand. Gebruik de zintuigen, geuren en parfums van bloesem, sensaties zoals warmte op de huid of een koel briesje, het kabbelen van water rond de voeten. Maar tegelijkertijd kunnen alle instructies van het ziekenhuispersoneel worden gehoord en opgevolgd.

– Pijn schalen. Vraag iemand die pijn heeft om het niveau te verhogen en de knop hoger te draaien en dat lukt meestal vrij gemakkelijk. Door een pijnknop in te stellen, is het mogelijk om te oefenen om de knop ook een beetje naar beneden te draaien. Terwijl de biologische moeder dit oefent en zich realiseert dat ze enige controle over haar pijnniveaus kan uitoefenen, helpt deze kennis haar om angst te beheersen en meer vertrouwen te krijgen in de hele ervaring van de bevalling.

– Praktische zaken kunnen vooraf worden gepland. Veel mensen hebben weken van tevoren een koffer ingepakt en klaar om te vertrekken. Meestal is de vriezer gevuld met maaltijden. Het is nuttig om een gesprek met de echtgenoot of partner te hebben gehad. Ze willen meestal bij de geboorte worden betrokken, maar het is handig om van tevoren af te spreken dat als er dingen veranderen en ze een onderbreking van de procedure nodig hebben, het geen probleem is om dat te doen. Als de biologische moeder merkt dat ze iets niet leuk vindt dat van tevoren is afgesproken, zoals haar rug wrijven of haar hoofd strelen, dan kan misschien een vooraf afgesproken woord of zin worden gebruikt om dat ongemak aan te geven, zonder de geboortepartner beledigd of boos worden.

Een beetje planning en discussie vooraf kan ertoe leiden dat je zelfverzekerd bent en in staat bent om angst en ongerustheid over de hele ervaring van de bevalling te beheersen. Dit kan ertoe leiden dat het een bevredigende en vreugdevolle gelegenheid wordt, en voor veel mensen de beste dag van hun leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top