Hypnose voor natuurlijke bevalling – veelgestelde vragen

 

Hypnose voor natuurlijke bevalling is terug van weggeweest. Toekomstige ouders zijn geïnteresseerd in deze tool, maar hebben mogelijk veel onbeantwoorde vragen. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over hypnose voor de bevalling en hun antwoorden.

Is een natuurlijke bevalling met behulp van hypnose een nieuwe trend? Zullen we proefkonijnen zijn als we deze methode gebruiken voor de geboorte van onze baby?

Hypnose wordt al sinds de geboorte van de eerste baby (of bijna) gebruikt voor een natuurlijke voorbereiding bevalling. Het werd vaak gebruikt in de negentiende eeuw voordat Ether werd geïntroduceerd in de verloskunde en chirurgie. Lang voor de negentiende eeuw gingen mannen en vrouwen instinctief in een diepe gefocuste en ontspannen toestand wanneer ze hun lichaam nodig hadden om bepaalde taken uit te voeren. Ze noemden dit fenomeen gewoon geen hypnose.

Met alle krachtige medicijnen die de geneeskunde te bieden heeft, waarom zou iemand een bevalling overwegen zonder alle beschikbare technologie te gebruiken?

Zwangerschap en geboorte zijn heel bijzondere tijden en we moeten altijd in gedachten houden dat er een dierbaar en kwetsbaar wezen bij betrokken is: DE BABY. De placenta geeft alle voedingsstoffen en zuurstof door die de baby nodig heeft, maar hoewel het als een filter fungeert, kunnen de meeste medicijnen de barrière passeren en worden doorgegeven aan de baby. Het boek Medications and Mothers’ Milk beoordeelt medicijnen met hun potentiële risico’s voor het ongeboren kind. Samenvattend kunnen we zeggen dat de classificatie van A naar X gaat, waarbij een “A” een medicijn is dat geen enkel schadelijk effect heeft op de baby. Als u de vrij verkrijgbare medicijnen telt die worden aangeboden, zoals Tylenol, Advil, Gravol, Maalox, kunt u raden hoeveel medicijnen volkomen veilig zijn om te gebruiken tijdens zwangerschap en bevalling en geclassificeerd zijn als klasse “A”? Het antwoord is “0”! Kortom, naast water, een frisse neus en liefde, moet een moeder oppassen waar ze haar ongeboren baby aan blootstelt. Dit is een van de redenen waarom zoveel aanstaande paren overwegen om tijdens de zwangerschap en vooral de geboorte van hun baby geen drugs te gebruiken en te kiezen voor een natuurlijke bevalling.

Ik ben bang om een “zombie” te zijn tijdens de geboorte van mijn baby. Als ik kies voor een natuurlijke bevalling met behulp van hypnose, zal ik me dan alles herinneren wat er is gebeurd of mis ik zo’n speciale gebeurtenis?

Hypnose is slechts een staat van diepe fysieke en mentale ontspanning. Veel beroemde atleten zoals Tiger Woods gebruiken regelmatig hypnose (als je naar hem kijkt als hij speelt, lijkt hij gewoon diep gefocust, niet in een gespreide toestand). De gemoedstoestand waarin hypnose werkende moeders brengt, wordt door veel atleten beschreven als “in de zone”; dat wil zeggen dat je diep gefocust bent en de ervaring ten volle beleeft. Is dit niet precies wat iedereen wil voor die speciale dag wanneer hun baby wordt geboren?

Hypnoseprogramma’s voor de geboorte van kinderen stellen toekomstige ouders ook in staat om, door zelfhypnose te oefenen en te beheersen, hypnose met geopende ogen te bereiken. Werkende moeders kunnen ook praten en bewegen tijdens hun bevalling en alle andere belangrijke hulpmiddelen gebruiken om met behulp van hypnose een rustige en natuurlijke bevalling te krijgen. Deze hulpmiddelen omvatten: het gebruik van het bad of de jacuzzi, massages, het regelmatig veranderen van houding en het gebruik van de zwaartekracht om de baby te helpen bij het afdalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *